Om Mirre


Hej och välkommen till min blogg!

Här delar jag med mig av spontana tankar, åsikter och reflektioner om vardagsliv, samhällsutveckling, omvärldshändelser och mycket mer. Jag skriver direkt ur hjärna och hjärta, ocensurerat och utan filter, ofta i affekt.

Jag är norrländska men född i Torsby, Värmland. Har bott större delen av mitt liv i Sollefteå - Nipornas stad och Ådalens pärla och anser mig vara 100 % norrlänning. Bodde en kort period i Linköping men drabbades av svår hemlängtan.

Arbetar sedan 2003 som arbetsledare och funktionsansvarig vid Riksarkivets avdelning för digitalisering - SVAR.


Medverkade under slutet av 90-talet i EU-projektet "Gensa Nordic Design" där ett gäng glada, hantverksintresserade kvinnor i glesbygden gick en kurs i maskinstickning, marknadsföring m.m. för att sedan starta ett kooperativ där vi producerade och sålde maskinstickade produkter av exklusiv kvalitet och design. Mina egendesignade alster hittar ni på min hemsida:  Caramellen (pausad f.n.)

Har också varit aktiv Dartspelare under många år, ingått i svenska landslaget och tagit SM-guld två gånger.

Blev tvungen att trappa ned med hantverket och helt sluta med darten eftersom jag började få besvär med värk och begränsad rörelseförmåga i nacke, axlar, armar och händer p.g.a. cervikal spondylos (diskbråck i nacken) och karpaltunnelsyndrom. Har opererats för det senare men min spondylos är tyvärr inoperabel.

2006 kollapsade jag på jobbet efter en stressfylld period och diagnostiserades med svårinställd diabetes typ 2 samt hypotyreos-låg sköldkörtelaktivitet. Under samma år började jag få svårigheter att gå, och året efter fick jag diagnosen spinalstenos i ländryggen. Min senaste diagnos, RA- rematoid artrit, fick jag hösten 2015.

P.g.a. min diabetes fick jag även svår gråstarr på båda ögonen. Gjorde två separata ögonoperationer under 2016 där man bytte ut mina grumliga linser mot konstgjorda

Är född optimist, tycker inte om att klaga, klarar vardagen hyfsat bra och är fast besluten att återuppta mitt hantverk. Mitt umgängesliv blir däremot lidande, så det tar jag igen via sociala medier. Jag finns på Facebook, Twitter och Instagram. Följ mig gärna där.

Kolla även in min blogg Alla Dagar som handlar om mitt liv med multidiagnos och min kamp för ett aktivare liv och om viljan att göra de förändringar som krävs för att lindra effekterna av mina olika diagnoser.

Kram / Mirre